Alexandria man en av nio dödade i helghelgstrafiken kraschar

Alexandria man en av nio dödade i helghelgstrafiken kraschar

Nio personer dog i trafikolyckor statewide över semestern helg, inklusive en 22 årig Alexandria man, enligt Virginia State Police.

I det fallet blev mannen dödad och dödad av en bil runt klockan 1:15 på morgonen den 2 juli när man försökte korsa Richmond Highway.

Gerson Rodriguez Cruz, 22, av Alexandria, dog på scenen. Han slogs av en 2016 Mercedes sedan som reser söderut på Richmond Highway strax efter Belvoir Drive. Föraren av bilen stannade på scenen och samarbetade med officerare. Crash Reconstruction detektiver säger hastighet och alkohol var inte faktorer och inga avgifter är pågående. Det verkar som om Rodriguez Cruz inte var i en korsning när han slogs, enligt FCPD.

Siffror som samlats över en fyra dagars helgdag för helgdagar visar på totalt sex passagerares dödsfall, varav fyra som dog inte hade säkerhetsbälten.

Virginia State Police sade att trafiken dödsfall ökade jämfört med den här tiden i fjol, när kraschar hävdade åtta liv på Virginia vägar.

De nio dödliga trafikolyckorna inträffade i Norfolk och Amherst, Dinwiddie, Fairfax, Henrico, Montgomery, Orange, Rockingham och Surry.

Separata kraschar i Norfolk och den tidigare beskrivna händelsen i Alexandria tog livet av totalt två fotgängare som försökte korsa gatan. I Rockingham County dödades en motorcykel, som hade en hjälm, i ett huvud i kollision med en fullsatt förare.

‘Tyvärr ökade antalet dödsfall på våra vägar i år under semestern, vilket är oacceptabelt’, säger överste W. Steven Flaherty, superintendenten i Virginia State Police.

Han uppmanade folk att sätta på sina säkerhetsbälten och hjälmar och sätta ner telefonen innan de körde.

‘När vi kommer bakom ratten måste vi alla göra vår del för att göra våra resor så säkra som möjligt’, sa han.

Statliga soldater svarade på och undersökte totalt 671 trafikolyckor statewide under samma fyra dagarsperiod.

ArticlesParking är sådan söt sorg: Red Velvet Cupcakery lämnar Reston Town Center över betald parkering issueFairfax HS-student arresterad för skolan hot, innehav av barnpornografiFairfax man 18, belastad med mordFormer Annandale High School basket spelare hittar framgång i IraqSix lokala medeltida krigare huvudet till nationella mästerskap Lokala samfundskollegier stiger upp för ekonomiskt utmanade studenterGMU-student har arbetat vid Springfields pensionärsgemenskap sedan high schoolThe one day getawayCounty släpper ut resultaten av brand och räddningsdept. sexuella trakasserier på arbetsplatsen på arbetsplatsen föreslår 2,5 procent fastighetsskattökning