Alfonso Carmona dödsrunen

Alfonso Carmona dödsrunen

Lojal FriendCapt. Alfonso Trinidad Carmona Jr, USAF (Ret) ålder 78 av San Antonio passerade från detta liv, omgiven av sin kärleksfulla familj, lördagen den 2 september 2017 efter en lång kamp med hjärtsjukdom. Trinini föddes på Galveston Island 1939 till invandrare föräldrar med en stor och kärleksfull familj. Han älskade sin djupa och testade katolska tro och var stolt över sitt mexikanska amerikanska arv. Från en ung ålder utstrålade han en sann livsstil och fördjupade sig i sitt samhälle genom att sjunga i kyrkan, agera i skolspel och ansluter sig aktivt till flera samhällsorganisationer som katolska ungdomsorganisationen (CYO), League of United Latin American Citizens (LULAC ), Columbus riddare (KC), Veterans of Foreign Wars (VFW), Förälderlärarföreningen (PTA) och Aurora Borealis Toastmasters Club. Efter examen från Kirwin High School 1957 gick Al i USA: s Marine Corps. Han skämtade ofta med att han snabbt insåg att han var ‘en älskare inte en fighter’, så han anlände i Förenta staternas flygvapen där han ærefullt tjänade sitt land i mer än 25 år. Han skickades till Koreakonflikten; var stationerad vid Goose Bay AFB i Labrador, Kanada, Chenault AFB i Louisiana, Eielson AFB i Fairbanks, Alaska, Lackland och Medina AFB i San Antonio, Texas och Zaragoza AFB i Spanien. Under sin 15 år långa karriär fungerade han som både en akademisk och utbildningsinstruktör, där han påverkade många soldaters liv. Al spelade en viktig roll när det gällde att utforma och genomföra sociala åtgärder för att främja förståelse och kommunikation mellan officerare och anhöriga medlemmar och mellan olika rasgrupper. från William Carey College och blev en officer som ägnade över 10 år av sitt liv som en pionjär och regissör för socialt arbete för att skapa lika möjligheter och behandling för alla som tjänstgör i flygvapnet. Capt. Carmona trodde Sociala åtgärder var inte bara ett Air Force-program, utan ett sätt att leva. Efter att ha gått från flygvapnet fortsatte han att tjäna sitt land genom att arbeta med Veterans Administration, Selective Service System och St. Philips College som chef för Veterans Affairs. Han instillerade i sina barn och barnbarn, hans värderingar av utbildning och samhällstjänst, som de alla förföljde. Under sin militära tjänst tjänade han många hedersrekommendationer och utvecklade otaliga livslånga vänner. Trinini var en älskvärd värd med ett kärleksfullt och generöst hjärta. Hans hem var alltid öppet för att göra plats för soldater hemifrån; älskade släktingar; och nära vänner som omedelbart blev som familj. Al visste inga främlingar. Han genomförde en rörlig tradition under semestermålen genom att sätta en extra plats till ära för alla som inte kunde vara där. så de skulle aldrig bli glömda. Hans familj kommer att fortsätta denna tradition till hans ära. Han älskade att underhålla vänner och familj med sin starka tenor röst, sång ‘Ave Maria’ i kyrkan; utför ‘Volver’ och ‘Cielito Lindo’ för Hispanic Heritage Month och ‘My Way’ med Clara Reid Show i Zaragoza; harmonisera till ‘Stand by Me’ med Street Corner Six vid St. Philips College; och spontant åtföljande mariachis vid många fester med passionerade återgivningar av ‘El Rey’ och andra favoriter. All’Artrini ärvt hjärtsjukdom, som har sin första hjärtinfarkt vid bara 35 års ålder. Kirurgen som utförde sin första bypassoperation uppgav att han aldrig hade sett ett sådant skadat hjärta och varnade honom för att han inte skulle leva för att vara 50. Den doktorn hade ingen aning om vilket kärleksfullt och starkt som denna mirakulösa man skulle ha. Han led av ytterligare hjärtattacker, procedurer och operationer, men var tacksam för det exceptionella teamet av medicinsk personal vid Wilford Hall, San Antonio Army Medical Center och Methodist Hospital. Med sin medkänsla och omsorg kunde Capt. Carmona fortsätta att leva sitt liv till fullo. För att han levde sitt liv 5 år åt gången, skämtade han varje ovärderligt ögonblick. Carmona gladde sig i: göra upp låtar på gitarr för att leka för sina älskande döttrar under sin ungdom; sjunger med sina bröder och ex fru Rose Marie; dansar med sina bror och systrar reser världen med sin familj; spela golf med sina kompisar; besöker hans kusiner i Mexiko; klä upp på Halloween med sin kreativa fru Cynthia; undervisa sin dotter Stephanie hur man lagar mat och hjälper henne att höja sitt barn; besöker vingårdar med sin dotter Cathy och hans favorit svärson; lyssnar på sitt barnbarn Jacque sjung; hejar för sitt sonson Steven i basketspel; att se sitt barnbarn Elena växa till en vacker ung kvinna; spelar Santa för barnen i familjen på jultid; hjälpa sin dotter Sylvia slåss bröstcancer; spenderar påsk på Raymond Russell Park med Rodriguez klanen; tar bilder med Bud ljus tjejer; rota för Spurs och Cowboys från hans vilstol med sin hjältehund Rico som ligger bekvämt på hans knä; satsning på boxning matcher med sin svoger David; välkomnar hans stepton hem; och dela god mat medan han reminiscerar med sina kära vänner och familj. Al / Trini var inte en perfekt man, men han var en charmig, ger, större än livet var, vars frånvaro kommer djupt att känna sig. Han har lämnat många värdefulla minnen för sina nära och kära för att vårda och ville att vi alla skulle fira sitt liv. Trinini föregicks i döden av sina föräldrar Otilia Rodriguez och Alfonso Carmona; syster Rachel; och svåger Jesse Hernandez; bröderna Salvador, Frank, John, Jesse och Xavier Carmona; och före detta fru Rose Marie Martinez Carmona. torsdagen den 21 september 2017 på Mission Park Funeral Chapels North, 3401 Cherry Ridge Drive. Begravningsmassan hålls klockan 12.00. fredagen den 22 september 2017 i St. Mary Magdalen katolska kyrkan; begravning med fulla militära heder direkt efter Fort Sam Houston National Cemetery. Eftersom Alfonso var en välgörenhetsman begär familjen att i stället för blommor skickas donationer i hans minne till antingen The Sunshine Center Inc i Galveston, The Ronald McDonald House of Galveston, The Wounded Warrior Project, eller The.